Zdrowe odżywianie i błędy których należy unikać.

Bardzo mało osób zwraca dziś uwagę na to co jemy, a przecież to jak się odżywiamy w dużym stopniu przekłada się na to ile będziemy żyli. Polacy zdaniem dietetyków, oraz lekarzy jedzą zbyt tłuste potrawy nie jedno krotnie nie żałując sobie mięsa czy wędlin poza tym uwielbiamy potrawy smażone, a więc można powiedzieć, że jest to cholesterol w najczystszej postaci. Kotlety, jajecznica i inne dania smażone spożywamy za często wiąże się to z różnymi problemami zdrowotnymi takimi jak nadciśnienie, choroby serca, otyłość . Wadą naszej Polskiej kuchni jest to, że jest ona zbyt schematyczna mamy swoje ulubione potrawy, i ciężko nam zmienić swoje nawyki żywieniowe, a przecież potrawy, które podajemy na stół powinny być często urozmaicone po to żeby nasz organizm otrzymywał różne produkty, które są mu potrzebne. Polska kuchnia oparta jest w większości na potrawach w, których skład wchodzą węglowodany można tu wymienić pierogi, kopytka czy kluski śląskie. Takie potrawy nie są niestety zdrowe i wbrew pozorom szkodzą w nadmiernej ilości przyczyniają się do powstawania otyłości.

Comments are closed.

  • Kursy dobrym pomysłem.

    Kursy dobrym pomysłem.

    Kursy odbywające się w osrodkach szkoleniowych cieszą się dziś bardzo dużą popularnością. Wynika to z faktu czy dzięki tym kursom w niedługi czas będzie można szybko nauczyć się fachu, który jest poszukiwany na rynku pracy.Jeśli czyjąś domena jest gotowanie lub zdrowe odżywianie się, wtedy warto wybrać się na dobry kurs dietetyki, który będzie mógł rozwinąć …
  • Płynne kalorie

    Płynne kalorie

    Zazwyczaj zwracamy uwagę na to co jemy a nie koniecznie na to co pijemy. Często wiele osób jest zaskoczonych jak dużo kalorii można dostarczyć organizmowi w postaci płynów. A w ten sposób nie uzyskamy uczucia sytości jak po porządnej kanapce czy obiedzie, ale za to możemy zyskać kilka dodatkowych kilogramów. Niestety na liście kalorycznych substancji …
  • Odchudzanie w kuchni

    Odchudzanie w kuchni

    Smak i walory smakowe wielu dań, poprawia dodanie do nich ziół. Wpływają one korzystnie na nasze zdrowie oraz niejednokrotnie pomagają wyekspediować z naszego organizmu zbędne tłuszcze. Dlatego warto aby nasza dieta je zawierała. Dobierając odpowiednie przyprawy, przyspieszymy przemianę materii oraz obniżymy poziom cholesterolu. Mogą one także zmniejszyć nasz apetyt lub poprawić gospodarkę żołądkowo – jelitową. …